Меню

  1. Головна
  2. Блог
  3. Розширюємо асортимент продукції для зварювальних робіт

Розширюємо асортимент продукції для зварювальних робіт

Раді повідомити, що в переліку продукції нашої компанії з'явилися новинки. Серед них зварювальний дріт і прутки марок ER5356 і ER4043.

Дана продукція виробляється на основі сплавів алюмінію з іншими металами. У випадку з дротом і прутками ER 5356 крім алюмінію, значну частку становить магній; у сплаві ER 4043 — кремній.

На питання «чому алюміній?», відповідь проста. По-перше, він досить поширений. По-друге, за якістю і позитивним властивостям цей елемент не поступається дорожчим металам. По-третє, його сплави з іншими металами можуть в рази посилювати ці властивості. Саме тому алюмінієві сплави знайшли застосування в багатьох промислових галузях.

Отже, розглянемо наші новинки більш детально.

Зварювальний дріт і присадочний пруток зварювального дроту з алюмінієвого сплаву ER 5356

Насамперед, хотілося б відзначити пластичність матеріалу та при цьому його високу міцність, корозійну стійкість і легку зварюваність. Такі властивості обумовлені сплавом алюмінію (Al) і магнію (Mg) і визначають основні області застосування дроту і прутків ER 5356. Сплав широко використовується в автомобільній промисловості і судочинстві, при будові залізничних шляхів, зварювання ємностей під тиском, а також контейнерів, призначених для зберігання та транспортування продуктів різної консистенції.

Зокрема, дані прутки та дріт ідеально підходять для аргонодугового TIG зварювання профілів і металоконструкцій, в основі яких лежать ті ж алюміній і магній, при цьому вміст останнього не має перевищувати 5%. Нерідко із застосуванням зварювального дроту і прутків ER 5356 проводять так зване анодування, в результаті якого на металевих конструкціях утворюється захисний шар, що попереджує корозію. Такий шар дуже стійкий до різних середовищ і чудово показує себе навіть у морській воді.

Постачання прутків здійснюються в упаковці вагою 5 кг. Довжина прутків ER 5356 сягає 1000 мм з діаметром на вибір: 1.6, 2.4, 3.2.

Діаметр зварювального проволи ER 5356 1.0 і 1.2 мм, вага упаковки 2 і 7 кг.

Зварювальний дріт і присадочний пруток зварювального дроту з алюмінієвого сплаву ER 4043

Особливістю даного виду дроту і прутків є високий вміст кремнію (Si), який у сплаві з алюмінієм (Al) забезпечує змочуваність зварюваних кромок. Результатом є плавний, ледь помітний перехід від шва до основного металу, а також його гладка поверхня з характерним блиском. Варто відзначити, що для наплавленого металу не властиве утворення гарячих тріщин і корозійне розтріскування під напругою при високій температурі експлуатації вище 65°С).

Завдяки своїй міцності і стійкості до корозії, зварювальний дріт і прутки ER 4043 знайшли застосування в галузях важкої промисловості: судно-, верстато - і машинобудуванні, виробництві автомобільного обладнання. Їх використання в якості присадкового матеріалу поширене при аргонодуговому зварюванні виробів з алюмінієво-кремнієвих сплавів типу АД31, АД33, АД35 — це опорні плити, перекриття, блоки ДВС, рами та ін.

Необхідно врахувати, що вироби, для зварювання яких використовувалися дріт або прутки ER 4043, не рекомендується піддавати анодуванню, так як основний і наплавлений метал відрізняються за кольором. При роботі з виробами товщиною більше 10 мм існує необхідність нагрівання до 150-200 °С, що дозволить уникнути утворення пор.

Для зварювання виробів зі сплаву алюмінію, товщина яких перевищує 20 мм, дріт та прутки ER 4043 використовувати не рекомендується, так як існує ймовірність втрати деяких позитивних властивостей сплаву.

Прутки зварювального дроту ER 4043 мають діаметр 1.6, 2.4, 3.2 та довжину 1000 мм, поставляються в упаковці 5 кг.

Постачання зварювального дроту ER 4043 здійснюються в упаковках по 2 і 7 кг з діаметром продукції 1.0 або 1.2 мм.

Блог
Замовити дзвінок