Меню

  1. Головна
  2. Блог
  3. Cировинні компоненти

Cировинні компоненти

ПлазмаТек - визнаний лідер на ринку зварювальних матеріалів.

Наша професійна команда виготовляє також і сировинні компоненти не тільки для забезпечення власних виробничих потреб, а й для продажу.

Вся продукція групи компаній ПлазмаТек вирізняється високою якістю, проходить лабораторні випробування і готова до відвантаження.

Сьогодні ми пропонуємо наступні сировинні компоненти: залізний порошок, оксид ванадію, каолін, целюлоза.

Залізний порошок виготовляється шляхом розпилення розплаву металу водою високого тиску або повітрям, призначений для виготовлення виробів у порошковій металургії, зварювальних матеріалів та інших цілей.

Існує велика кількість способів застосування залізного порошку залежно від його кінцевого застосування. 

Електро опори

- Фрикційні матеріали та деталі. Залізний порошок використовується у виробництві гальмівних колодок для створення необхідного тертя. Він допомагає підвищити ефективність і довговічність цих виробів, розсіюючи тепло, що виділяється.

- М'які магнітні композити. Залізний порошок також можна використовувати в складі м'яких магнітних композитів. Ці композити піддаються термічній обробці та стисканню, доки вони не стануть ізотропними компонентами складної форми, володіючи тривимірними магнітними властивостями. Такі м’які магнітні композити часто використовуються в електромагнітних установках.

- Пайка та зварювання. Під час з’єднання деталей за допомогою техніки пайки залізний порошок використовується для створення щільного з’єднання між компонентами. Завдяки стійкості до високих температур залізний порошок плавиться у рідкий флюс і заповнює простір між двома деталями, які необхідно з’єднати. Залізний порошок додають також  в порошковий дріт або як частину матеріалу покриття зварювальних електродів.

- Термічне покриття поверхні. Завдяки термічним властивостям заліза залізний порошок користується попитом як поверхневе покриття для деталей, які працюють під високими температурами. Це покриття може збільшити довговічність і витривалість компонентів, які піддаються корозії та сильному зношенню під час експлуатації. Термічне покриття поверхні може підвищити ефективність деталей та вузлів.

- Інше використання. Залізний порошок також можна додавати у барвники, фарби, фільтраційні мастила, хімічні засоби та металеві глини, що використовуються ювелірами.

Феромарганець широко використовується у сталеливарній, ливарній та інших галузях промисловості. Сталеливарна промисловість. Феромарганець є важливим розкислювачем та десульфуратором у сталеливарній промисловості. Сталеві матеріали повинні бути розкислені та десульфуровані під час плавки, і використання розкислювачів значно збільшує їх вартість, тому феромарганець є недорогим розкислювачем. Ливарна промисловість. Додавання феромарганцю в чавун, запобігає утворенню карбідів, прискорює осадження графіту і значно скорочує час сфероїдизування, а також може значно зменшити кількість домішок до чавуну, зменшити засмічення сопла плавильної печі, ефективно продовжити строки використання плавильної печі. Інші галузі промисловості. Високовуглецеві феромарганцеві або марганцеві сплави використовуються як відновники при виробництві низьковуглецевих феросплавів. Порошок феромарганцю може бути використаний як суспендована фаза в збагачувальній промисловості, а також додається в покриття зварювальних електродів, а феромарганець з високим вмістом марганцю може використовуватися для отримання напівпровідникового чистого марганцю в електротехнічній промисловості


СировинаОксид ванадію. За звичайних умов — жовто-коричневий порошок, малорозчинний у воді. Речовина є токсичною. Проявляє амфотерні властивості з переважанням кислотних. Оксид ванадію — найважливіша ванадієвмісна сполука. Він застосовується у виготовленні каталізаторів, спеціального скла, пігментів. Ванадій – надзвичайно універсальний елемент, і додавання невеликої кількості ванадію до сталі дає змогу покращити метал, роблячи його більш міцним, жорстким та легким. Оксид ванадію та ванадій мають важливе значення для низки галузей промисловості. Вони відіграли вирішальну роль у розвитку виробництва електроенергії, а також допомогли захистити довкілля за рахунок підвищення економії палива та скорочення викидів. Оксид ванадію широко використовується в ролі каталізатору для гомогенного і гетерогенного каталізу — у виробництві сульфатної кислоти, фталевого і малеїнового ангідридів, адипінової та акрилової кислот. Він є складовою спеціального скла, що затримує ультрафіолетове випромінювання, також застосовується у виготовленні пігментів (жовтого і синього) та як антистатичний шар у фотографічних матеріалах.

 

 Електро опориКаолін – це глинистий мінерал із класу водних силікатів. Його назва походить від назви місцевості у Китаї, де був вперше знайдений. Каолін використовується:

- як світлорозсіюючий матеріал у лампах розжарювання білого кольору

- у косметиці

- у виробництві мінеральної вати

- у фарбах для розширення білого пігменту діоксиду титану (TiO2 ) та зміни ступеня блиску

- для модифікації властивостей каучуку при вулканізації

- у клеях для зміни реології 

- як наповнювач в алмазних дисках 

- як адсорбент при очищенні води та стічних вод 

- при додаванні в бетонну суміш метакаолін прискорює гідратацію портландцементу.

Також каолін є потенційним джерелом для отримання алюмінію.


СировинаЦелюлоза - найпоширеніший органічний полімер Землі. Вміст целюлози в бавовняному волокні становить 90%, в деревині – 40-50%. Використання целюлози:

Паперові вироби. Целюлоза є основним компонентом для виробництва паперу та картону

Електроізоляційний папір. Целюлоза використовується в різних формах як ізоляція в трансформаторах, кабелях та іншому електричному устаткуванні.

Волокна. Целюлоза є основною складовою текстилю. 

Витратні матеріали. Мікрокристалічна і порошкоподібна целюлоза використовуються як неактивні наповнювачі в таблетках лікарських засобів, а широкий спектр розчинних похідних целюлози з використовується в якості емульгаторів в харчовій промисловості.

Будівельний матеріал. Із целюлози можливо отримати напилюваний формований матеріал -  альтернативу використанню пластмас і смол. Такий матеріал є водо- та вогнестійким. Целюлозна ізоляція, виготовлена з переробленого паперу, стає популярною як екологічно кращий матеріал для ізоляції будівель.

Інше. Целюлозу можна перетворити на целофан, тонку прозору плівку. Це основний матеріал для целулоїду, який використовувався для фото- та кіноплівок до середини 1930-х років. Целюлоза використовується для виготовлення водорозчинних клеїв та сполучних речовин, таких як метилцелюлоза та карбоксиметилцелюлоза, які використовуються в клейстері для шпалер.

Блог
Замовити дзвінок