Меню

  1. Головна
  2. Блог
  3. Електроди зі зменшеним енергоспоживанням

Електроди зі зменшеним енергоспоживанням

Електроди

 

Електро опори

        Питання енергоспоживання зварювальних матеріалів не перестає набувати актуальність в сучасних умовах енергетичної ситуації в Україні та Європі. У зв’язку з цим, питання економії енергетичних ресурсів є ключовим, а впровадження енергозберігаючих заходів на усіх рівнях життєдіяльності є найголовнішим завданням, від якості та термінів вирішення якого залежить майбутня функціональність економіки та соціально-економічна ситуація.

        Однією з цілей Енергетичної стратегії України до 2050 року є розвиток альтернативних джерел енергії, нових продуктів та інноваційних рішень в енергетичному секторі. Доля наплавленого металу, що приходиться на РДЗ в Україні складала більше 50 % станом на 2015 р, а в 2020 р. загальний обсяг виготовлених покритих електродів на потужностях вітчизняних підприємств склав більше 31,5 тис. тонн. З урахуванням наведених даних, можна спрогнозувати, що сумарна витрата електричної енергії, що використали джерела живлення класичного та інверторного типу для ручного дугового зварювання тільки в Україні може перевищити цифру 350…400 млн. КВт*год.
Сировина

        Спеціалістам компанії ПлазмаТек вдалося удосконалити склад рутилових та рутил-целюлозних електродів з метою зменшення енергоспоживання та покращення їх зварювально-технологічних характеристик. Використання тільки якісної сировини, металевих порошків власного виробництва та оптимізація гранулометричного складу компонентів покриття конкретної марки електродів, дозволили зменшити масове енергоспоживання до рівня 2,85…2,95 Вт*год на один грам наплавленого металу. Це приблизно на 10-12% менше, ніж у електродів-конкурентів. Окрім того, впровадження інновацій при компонуванні складу обмазки електродів дозволило суттєво покращити стабільність горіння дуги та показники масопереносу навіть в умовах де існує ризик зменшення напруги мережі.

        Таким чином, використання зварювальних електродів виробництва ПлазмаТек дозволяє не тільки економити електричну енергію, але й здійснювати якісне зварювання в умовах нестабільної мережі живлення.

Блог
Замовити дзвінок