Меню

  1. Головна
  2. Блог
  3. Китайська маска зварювальника

Китайська маска зварювальника

Зварювання - річ корисна й необхідна. Лише уявіть, як би жило людство, не маючи зварювання? Як би тоді будували будинки? Човни? Літаки?

Мабуть, кожен із нас в дитинстві обожнював дивитися на снопи яскравих іскор, що розліталися врізнобіч. Кого це не зачаровувало? Особливо, якщо зварювали на верхніх поверхах ще недобудованого дому, а іскри плавно летіли донизу. Батьки казали, що дивитись на це - шкідливо. Але ми думали, якщо прижмуритись, то не шкідливо. І ніколи не впускали таку можливість! Певно, це подобається усім дітям. 

Проте в цього прекрасного дійства є зворотній бік медалі. Це до біса шкідливо. І для шкіри, і для легень, та, в першу чергу, для очей. Потужні світлові перевантаження практично моментально спалюють сітківку. І якщо дивитись на процес із відстані 1-2 метрів без спеціальних засобів, можна елементарно осліпнути. Не назавжди. Зір потім повернеться, але таким, як колись, не буде вже ніколи.

Ось чому світова індустрія так активно просуває різноманітні захисні засоби. І в першу чергу - захисні маски. Маски останнього покоління оснащені "розумним" склом і рідкокристалічними елементами, поляризаторами та фільтрами радіації...

...І поки космічні кораблі підкорюють простори всесвіту, Піднебесна знову дає жару! Сьогодні ми розповімо вам про те, які маски використовують китайські зварювальники.

Ці фотографії були зроблені на одному невеликому китайському підприємстві із виробництва металоконструкцій. І приказка "По надобі знайдеш і в кадобі" тут сприймається не як народна мудрість, а як посадова інструкція!

Отже, маска китайскього зварювальника. Для того, щоб змайструвати такий пристрій, вам потрібні: шматок картону, пластикові окуляри і резинка. Все! Простіше, як «ІКЕЯ». 

Китайська маска зварювальника      Китайська маска зварювальника

Кілька хвилин і маска готова, приступаємо до роботи.

Китайська маска зварювальника   Китайська маска зварювальника

 

 

 

 

 

 

 

 

 

« — Час від часу окуляри псуються», - пояснює один із робітників. - «Краплинки металу барабанять по пластику і потрохи їх плавлять. Однієї маски вистачає приблизно на півмісяця щоденної роботи. Та це нічого. Картон і резинки безкоштовні. Їх можна знайти на вулиці. А окуляри ми купуємо за чотири юаня».

Китайська маска зварювальника

 

 

 

 

 

 

 

 

Варто додати, що дешеві пластикові окуляри практично не захищають сіткувку від потужних світлових перевантажень і, тим більше, ультрафіолету. Тому, якщо ви займаєтесь зварюванням і робите щось подібне до вищезгаданих китайців, то варто добре подумати про надійний захист для очей. А якщо ваш аргумент проти маски звучить так: «Я нічого не бачу», то сьогодні ринок пропонує сучасні маски «хамелеони», оснащені фільтром, що затемнюється автоматично і дозволяє вам бачити місце зварювання і захищає вас після запалу електрода. 

Не ігноруйте засоби безпеки при роботі з металом і бережіть себе!

 

Блог
Замовити дзвінок