Меню

  1. Головна
  2. Блог
  3. R&D центр Плазматек

R&D центр Плазматек

Мета: 

  Компанія «ПлазмаТек», об’єднавши компетенції Інституту електрозварювання ім. Є.О. Патона та НТУУ «Київський політехнічний інститут ім. Сікорського», в 2018 році заснувала R&D центр, задача якого створення конкурентних інноваційних розробок і технологічних рішень та забезпечення промисловості принципово новими методами виробництва. Технологічним ядром центру є обробка матеріалу високоенергетичним пучком електронів. Потенціал і ресурси R&D центру дозволяють вести повний комплекс робіт, що включає:

  • виконання наукових досліджень;
  • проектування виробів та прогнозування робочого ресурсу;
  • розробка технологій виробництва деталей;

Потенціал методу:

В активі R&D центру спеціалізовані науково-виробничі лабораторії, що дають можливість розробляти технологічні процеси, такі як:

  ✓ обробка поверхні матеріалу у вакуумі електронним променем;

  ✓ високошвидкісне спікання в вакуумі під впливом електронного променя;

Ідея:

В результаті проведених фізичних експериментів встановлено, що високоенергетичний пучок електронів – ефективний інструмент для обробки тугоплавких металів та композитів на їх основі.

Стратегія досягнення мети:

R&D центр розробив технологію виробництва твердосплавного інструменту на основі WC-Co спіканням пучком електронів у вакуумі.  Експериментально визначено час спікання до 40с, замість  кількох годин на основі традиційних технологій порошкової металургії. Дана технологія дозволяє керувати зеренною структурою твердого сплаву, що принципово впливає на експлуатаційні властивості продукту, а також не потребує інгібіторів росту зерна.

   

  

Наша компанія є відкритою для зовнішніх ідей і готова до реалізації паралельних R&D проектів  для розширення  сфери застосування електронно-променевих  технологій. 

 

Блог
Замовити дзвінок